Kyyn rauhoittaminen muualla kuin pihapiirissä

Kosteaa Maailman Kosteikkopäivää 2.2.2016!

02.02.2016 17:44

Kosteaa ja mukavaa Maailman Kosteikkopäivää eli World Wetlands Day!

Itämeren tiedämme kaikki, mutta ymmärrämmekö oman lähiluontomme soiden ja kosteikkojen tärkeyttä? Kosteikot ja suot kun ovat hyvin tärkeässä osassa ehkäisemässä ainutlaatuisen Itämeremme rehevöitymistä. Kosteikot lisäävät myös luonnon monimuotoisuutta ja antavat meille ihmisille ehkä ihan uudenlaisia luonnon tarkkailumahdollisuuksia.

Oletko tiennyt että kosteikon perustaminen on ihan omin voiminkin mahdollista? Kannattaakin siinä tapauksessa silmäillä tätä WWF:n kosteikon perustajan muistilistaa wwf.fi/alueet/itameri/kosteikot/ jos kosteikon perustaminen käy mielessä tai, tätä Loviisanjoen parannusprojektia jossa pääsimme huomioimaan myös sammakkoeläimet ja matelijat wwf.fi/mediabank/1783.pdf

Matkaillessa kannatta pitää myös silmänsä auki ja tutustua kosteikkoihin sekä samalla miettiä niiden tärkeyttä luonnon monimuotoisuudelle. Itselläni on ollut mahdollisuus tehdä sammakkotutkimusta mm. Etelä-Afrikassa iSimangalison kosteikkoalueella, joka on yksi arvokkaista Unescon maailmanperintökohteista. Voisi kuvitella että se vie voiton Loviisanjoen kosteikoista mutta ei, luonnon monimuotoisuuden tutkiminen ja turvaaminen on niin Suomessa kuin Etelä-Afrikassa yhtä jännittävää - ja tärkeää! 

Hakusivu

Yhteystiedot

Kyyn rauhoittaminen Suomessa